http://i808.photobucket.com/albums/zz10/totalnaoverdoza2/Image0612.jpg
Danas sam obavio vakcinaciju citavog jata. Ostaje jos vakcinacija protiv salmonele.
Danas sam obavio vakcinaciju citavog jata. Ostaje jos vakcinacija protiv salmonele.

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
zoran ptice pjevice je napisao/la:Prva stvar vakcinacija je preventiva protiv bolesti!!! Druga stvar ta bolest moze napasti i faunu evrope!!!Dalje moje ptice nisu bolesne!!!Cjepivo bilo koje nije trajna zastita od te bolesti, konkretno ova traje 6 mjeseci. I vakcinacija za salmonelu postoji, imam vet literaturu, a i razgovarao sam sa veterinarima pa ako lazu oni onda i ja lazem. I bilo bi
dobro prije nego krenes uvazeni kolega nesto pisati da se malo prije toga bolje informises.
Pozdrav!
![]()
zoran ptice pjevice je napisao/la: Uzmite Plivin veterinarski vademecum, tamo imate sva cjepiva. A Pliva vam je tu pred nosom, pogotovo Pticaru. A upravo sam sad otvorio knjigu o bolestima ptica od Ive Franica iz 1979.g., znaci tada je postojala vakcina za salmonelu a da sada ne postoji!!! I kad to pronadjete javite se na forum!!![]()