Prijavnica
-prijavnica za izložbu
više informacija na stranici www.sodd.hr

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

Ove smo godine tražili kvalitet pa je kaveznina 10 kn po ptici ako to može biti razlogikayke je napisao/la:Hm ...malo sam se zacudio da je ove godine prijavljeno manje ptica nego lani...![]()
čajka je napisao/la:Ove smo godine tražili kvalitet pa je kaveznina 10 kn po ptici ako to može biti razlogikayke je napisao/la:Hm ...malo sam se zacudio da je ove godine prijavljeno manje ptica nego lani...![]()

OPROSTI MOLIM TE -- nama iz splita zar je problem ponijeti sve što imamo od ptica recimo 50 kom . a ko pita dali je to sve za izložbuERVINO je napisao/la:čajka je napisao/la:Ove smo godine tražili kvalitet pa je kaveznina 10 kn po ptici ako to može biti razlogikayke je napisao/la:Hm ...malo sam se zacudio da je ove godine prijavljeno manje ptica nego lani...![]()
Kako odredite kvalitet na osnovu prijavnice ???
Svak može misliti što hoće ali iz vlastitog iskustva znam da ove godine postoji ta minimalna selekcija za razliku od prošlih godinaERVINO je napisao/la:Minimalnu selekciju može izvršiti svaki uzgajivač...mislim da nije jedini razlog povećanje kaveznina .....pozdrav
Zar je neko tim uzgajivačima zabranio da donesu to što imaju doma u ćibama kako si rekao merlo, ja nigdje nisam spominjao zabranu!Merlo je napisao/la:Cajka bez uvride ali mislim da je to skroz krivi put koji nevodi nicemu.Otvorene izlozbe bi tribale bit za sve uzgajivaca tj. male i velike da oni uzgajivaci sa malim iskustvom vide sta i koliko vridnosti i kvalitete imaju kod sebe doma jer PUNO uzgajivaca neznaju sta imaju u cibama.
ERVINO je napisao/la:Nitko im ne brani ali sam pregled na klamidiozu koji košta dodatnih 156 kn odvrača mnoge uzgajivače ,jer netko tko ima 5-6 ptica za izložbu (a takvih je jako puno) jednostavno odustaje od izložbi zbog dodatnog troška. Možda je i to jedan razlog ??