Zadnja promjena: lord189; pon 30 svi - 11:09; ukupno mijenjano 1 put.
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
bizar je napisao/la:Poštovani forumaši,
evo me poslije 60.dana dobrovoljnog baniranja.
Pošto je sutra 01/06, rekli bi stari Latini: Hic rhodus, hic salta, znači da je došlo vrijeme da se pokaže što tko ima.
Namjerno prvo pišem tekst, a video će biti postavljen, danas kasnije.
Što hoćemo pokazati s navedenim ? Hoćemo dokazati da smo u stanju iz ničeg napraviti nešto. Napravili smo pticu (izležena prošle godine 28/06, znači nepuna godina dana starosti)koja pjeva SAMO NAŠE pjevanje, htio sam reći da to pjevanje nema nigdje u prirodi, a verzija-varijacija je Selakovog Livanjskog javljanja, te glasovitog Grgurićkog pletiva.Što je g.Čudina snimio ptica pjeva.
Nije nam namjera da se hvalimo, da izazivamo,(svijesni smo svoje nesvijesti ) jednostavno prezentiramo što imamo. A htjeli bi da i Vi isto napravite.
Molim da se suzdržite od komentara, jer sve već znamo i sami. "Sveti gral" je takav kakav jest, takvu smo mu zijadu nudili, bolju nismo imali.Ako nam ponudite bolju, nama nije problem izbaciti pticu sa boljom zijadom.
Vezano za navedenu pticu, naš je veliki uspjeh da je ptica zadržala zijadu poslije osmog trećeg ( Dax BG je o tome već pisao, na ovom forumu).
Htijeli smo dokazati da se ptica-pjevanje može stvoriti bez baštarde( mi se služimo tehnologijom), bez grdelina očaka, mislim kao ŽIVOG učitelje.
Ovo nije slučajno, imali smo 2006.g grdelina Grgurića, imali smo 2010. grdelina Lajku... problem je bio sa zadržavanjem pjesme u proljeće, a sad smo i tu situaciju u stanju riješiti.
Veoma mi je žao što NE SMIJEM prezentirati vremenski duže pjevanje, razlog je što mi isto ne daju moji iz grupe. Znači s ovim videom samo dokazujemo da je ptica živa, da je ptica zdrava, da je na zadatku (uči mlade), da se trudimo, da zna zapjevat, i ništa više.
Nikog ne potcjenjujemo, nikog ne vrijeđamo, imamo svoj put, viziju, i to je to.
Možda ima lakših načina, ali mi za njega ne znamo (rekao bi Laki: Težak si križ izabrao. Hahaha) Znači ne očekujemo vaše kritike ili pohvale, očekujemo Vaše snimke. Pozzz
crv je napisao/la:Malobrojni su uzgajivači grdelina , a još malobrojniji UZGAJIVAČI grdelina pisme.
Pesti , ZoranV , Bizar , Boško-
bi na ovu temu mogli iznjeti više činjenica iz osobnog iskustva.
drazenxp je napisao/la:Ako je ovo šta je Lord stavija stvarno otpiva tić (jer kad se kamera približi, tić kraj gnizda šuti, a čuje se CD u pozadini - zvuk ostaje "iza leđa" snimatelju!) onda stvarno svaka čast!
Ja nemam šta stavit, jer nemam ništa dobrog od pisme, kad i ako budem imat stavit ću.
Volija bi vidit snimku tog tića na brokvi, da zvučni zapis prati i njegovo otvaranje kljuna.
Ako bude takva snimka, di se vidi da je to to, tić je vrh i svaka čast!
lord189 je napisao/la:dražene pomnije prouči kako piva cd a kako će to tić otpivat
bizar je napisao/la:
Poštovani, PONAVLJAM , ptica je na "poslu", ptica uči mlade grdeline, nije mi zgodno je iznositi vanka.
Glede potvrde, ovu su pticu slušali (neki i više puta) Marin, Dva Grdelina, Lord, Marko, ZoranV, Dado s Pujanki-Grande na drugom forumu, Toni iz Tihaljine, Brabus, Sizgoreo....Toni iz Drniša, braća Sapunar.... Čudina je ima snimljenu kao mladu gdje pjeva četverostruko pletivo s duplo dužom i ispravnijom zijadom... da ne nabrajam. S ovom pticom sam trebao izaći na "megdan-natjecanje" 01/06 ove godine( s.Kocom), ali smo suglasno oba odustali...
Uvjeravam te da u mene nema laži, ali mi je ovo prva snimka, prvi mačići.
Ali da skratimo, pošto si iz Splita, javi mi se na PP, dam ti da slušaš orginal snimku, koja nije skraćena, a možeš vidit i pticu u živo.
Zaboravio sam reći da ja NIKAD ne držim ptice koje imaju cja, cja, frrr.krrrr ili već što ide, nikad nisam uzgajao šporke ptice, držim se Selakovog standarda (dok se bolji ne izmisli-napravi).
Još bih za kraj spomenuo jednu malu sitnicu, mladi grdelini ne slušaju živu pticu, nego KEFove zvučnike koji rade na 55 kiloherca (a čovjek-djete čuje do 20 kiloherca) i tako dalje, ne da mi se ponavljat, već sam o tome sve rekao.....Pozz
drazenxp je napisao/la:Ako je ovo šta je Lord stavija stvarno otpiva tić (jer kad se kamera približi, tić kraj gnizda šuti, a čuje se CD u pozadini - zvuk ostaje "iza leđa" snimatelju!) onda stvarno svaka čast!
Ja nemam šta stavit, jer nemam ništa dobrog od pisme, kad i ako budem imat stavit ću.
Volija bi vidit snimku tog tića na brokvi, da zvučni zapis prati i njegovo otvaranje kljuna.
Ako bude takva snimka, di se vidi da je to to, tić je vrh i svaka čast!
drazenxp je napisao/la:Eh, ja o tiću da je super, a tu ima velika "politička" pozadinaa pošto ne volim ni pravu politiku, ne volim ni tićarsku.
Tri klana se izdvajaju, GMO, Sinj i Glatki. Osobno nisam za nikoga konkretno, pohvalit ću i njihove tiće ako dođu na forum, ili ću šutit ako mi ne pašu.
Trebali bi se smatrati kao zdrava konkurencija, a ne tako "na nože". Ali eto šta je tu je.
Tebi Bizar svaka čast šta si stavija tića u javnost. Često znaš pitat zašto nema tića od drugih na forumima.
Odgovor ti je zato, šta neki smatraju da će se izvuć .mp3 iz video zapisa, i da će se tuđi mladci učit sa tom pismom.
Tako da neće nikad ni bit na forumu drugih snimki vrhunskih tića, vjerovatno![]()
Pozdrav!
komiža je napisao/la:ovo nije klasično viiizzzziiiiuuuuu, nego viiiizzzzzzziiiiiiiijjjjjjjuuuuu...