by crv on ned 3 srp - 4:54

I da se svi sa Foruma skupimo , premalen je to uzorak za donošenje zaključaka sa sigurnošću . Važno je da sam ja Carduelu ,,pustio bubu u uho''

, pa će od sada pratiti ove detalje . Meni bi bez takvog promatranja i bilježenja puka reprodukcija bila dosadna.I kada bi eventualno statistika bila pouzdana , uvijek bi žudio za iznimkama
Moje ptice , recimo , tijekom usiljavanja gube točke na krilima ili im se smanjuju.
To je posljedica djelovanja hormona . Što je konkretno ,,okidač'' koji potiče taj proces - ne znam . Vjerovatno se treba poklopiti više faktora . Možda ovisi i o podvrsti ili starosti ptice . Možda je to jednostavno njeno individualno obilježje , jer ne postoje dvije iste ptice .
Inače kod zebovki , promjena boje bez mitarenja je pred parenje priprema za snubljenje . Obično kod mužjaka jače izražena , ali i tu ima izuzetaka kada su,, 100% -ni mužjaci''- snijeli jaja.
Dakle ,,dugi srednjak '' bi tebao biti muškić? A noge su tamnije jer živi vani gdje je izložen sunčevu svijetlu.
Tvoja ženka koja radi besprijekorno je dobrano istočkana po leđima . A opet ima masu primjera gdje je mužjak ,,napunio sva jaja a kljun mu nije pobijelio...