I jako dobro napreduju...evo danas prva 3 kanarinca prstenovana...

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
ikayke je napisao/la:Naravno da za hranjenje mladih treba kombinirati cim vise hrane.. ja za hranjenje mladih dajem uz klijavo i pastoncin pomjesan sa C15 , jabuku i tu i tamo grasak.
zvrcko sen je napisao/la:ikayke je napisao/la:Naravno da za hranjenje mladih treba kombinirati cim vise hrane.. ja za hranjenje mladih dajem uz klijavo i pastoncin pomjesan sa C15 , jabuku i tu i tamo grasak.
šta podrazumjevaš pod C15
Dean je napisao/la:koliko bogato ? u odnosu na npr. brašnene crve, ili žumanjak od jajeta...
DonMiki je napisao/la:neko rece da nije isto ``klijavo`` i ``isklijano`` seme.
KLIJAVO se daje u pripremi,
a ``ISKLIJALO`` u prehrani mladih
tako sam bar ovde negde procitao, recite ako gresim.
KLIJAVO je bogato vitaminom E a
ISKLIJALO proteinima
HVALA Dean
DonMiki je napisao/la:a recite mi ISKLJIJALO se daje celo ili se odvajaju klice
PAZITE isklijalo, ne klijavo
pozzz Ni ja ne dajem isklijalo sjeme u odhrani mladih,ne dodajem ni niger.Dajem sjeme i CeDe,ponekad jabuku.Rezultati su mi ok.U pripremi dam klikavo al nije ni to obavezno.Merlo je napisao/la:Deane oprosti ali u ovom se neslazem sa tobom ama boze niti pinkice.Skoro svi amo rec malo uspjesniji uzgajivaci ovde u njemackoj koriste klijavo sime i to vecinom samo NIGER jer se pokaza odlican u podizanju mladih tica u kombinaciji sa mekom hranom.Moj mali savjet ovako sa strane, kad potopite sime drzite u vodi 6 do maksimalno 12 sati .
Merlo je napisao/la:Deane oprosti ali u ovom se neslazem sa tobom ama boze niti pinkice.Skoro svi amo rec malo uspjesniji uzgajivaci ovde u njemackoj koriste klijavo sime i to vecinom samo NIGER jer se pokaza odlican u podizanju mladih tica u kombinaciji sa mekom hranom.Moj mali savjet ovako sa strane, kad potopite sime drzite u vodi 6 do maksimalno 12 sati .