uočio sam na 3 kanarinca da im se oči zatvaraju i natiču,normalno odvojio sam ih ali me zanima koji im je k,,,,
šporko im nije stapkice su čiste
šporko im nije stapkice su čiste

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

mali ,možda veliki problem
Re: mali ,možda veliki problem
Re: mali ,možda veliki problemPetar je napisao/la:Samo im daj doxivet i procice.
Re: mali ,možda veliki problemPetar je napisao/la:Samo im daj doxivet i procice.
Re: mali ,možda veliki problemGlosterima se radi gustoće perja i radi lakšeg parenja mora ošišati perje , a vjerovatno je gustoća perja uzrok što izmet ostaje visiti na perjuivan ri je napisao/la:ja sam takav slučaj imao samo sa glosterima ali kod njih nije ni čudo koliko perja imaju,neki su mi uzgajivači rekli da oni na tim mjestima ošišaju perje koje je gusto.Ja to nisam radio jel mi se činili blesavo![]()
Re: mali ,možda veliki problemkomiža je napisao/la:Mući me jedna kanarinka koju planiram parit. Ona je ok šta se tiće ponašanja,jedino me muči šta joj izmet uvijek visi pod repom. Zašto joj se to događa,sve druge ptice su mi u redu i čiste. Dali je netko ima takav slućaj možda ?
Re: mali ,možda veliki problemkomiža je napisao/la:Kako ću je obrijat ?A da je malo prstima očerupam oko gujice ?![]()
Prvo jako je bolno i može izazvat infekciju ,baš zbog izmeta , osim toga čupanje će poticat novi rast ... Fino škaricama ili grickalicom ošišaj do početka batrljice i do idućega mitarenja si miran.
Re: mali ,možda veliki problemMomci moji škarice u ruke i uvatite se posla ,nije to neki problem , trebate samo paziti da neuštinite meso oko klaorke što bliže to bolje ali nikako čupati ,ja znam da je to bio glosterima problem kod parenja jer kad su ptice prepune perja teško mužjak može oploditi ženkicu i zato se to mora ošišati.Ja to nisam radio nego samo kod glostera Ivane.ivan ri je napisao/la:hvala na savjetu,sutra mi sve ženke idu na frizuru,sve če biti nektarine pa nek mužjaci uživaju.Šalim se!znači da ta priča ipak drži vodu![]()