Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin


    RIBARSKE PRIČE

    Share

    PESTI

    Broj postova : 1419
    Age : 46
    Location : LIPA NAŠA -ZADAR
    Registration date : 11.03.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by PESTI on čet 24 pro - 19:11

    Ovo je nova puška , ali zanimljiv je naziv . Laughing


    http://img266.imageshack.us/gal.php?g=pukagrdelin002.jpg

    Dean

    Broj postova : 1847
    Age : 41
    Location : Pula
    Registration date : 19.08.2008

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by Dean on čet 24 pro - 20:12

    ma naziv je super...nego vidim dva lastika...

    ja sam sa moje skinuo jedan, pogotovo za lov na brancine koi dodju na blizu i bitnija mi je brzina i preciznost (ja to zovem živčanost) nego snaga, za zupce i lice opet montiram 2, e sad zanima me dali ti uvijek imaš dva ili je ovo bilo za fotosesion :-) i da ne zaboravimo mrak ti je puška :-), ja sam imao ambicije za graditi jednu ali onda sam dobio totema sa kojim sam potpuno zadovoljan i nisam više imao potrebu za vlastitm izradom, dali si probao totema i ako jesi kakav je u odnosu na tvoj homemade uradak...

    PESTI

    Broj postova : 1419
    Age : 46
    Location : LIPA NAŠA -ZADAR
    Registration date : 11.03.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by PESTI on pet 25 pro - 20:38

    Dean je napisao/la:ma naziv je super...nego vidim dva lastika...

    ja sam sa moje skinuo jedan, pogotovo za lov na brancine koi dodju na blizu i bitnija mi je brzina i preciznost (ja to zovem živčanost) nego snaga, za zupce i lice opet montiram 2, e sad zanima me dali ti uvijek imaš dva ili je ovo bilo za fotosesion :-) i da ne zaboravimo mrak ti je puška :-), ja sam imao ambicije za graditi jednu ali onda sam dobio totema sa kojim sam potpuno zadovoljan i nisam više imao potrebu za vlastitm izradom, dali si probao totema i ako jesi kakav je u odnosu na tvoj homemade uradak...


    Lovim na dvije gume 16.5mm ,pogotovo sad kad su brancini. Brancin ti je vrag , on dodje do maske ,namjesti se mnogo puta čak i preblizu ali ne i kapitalci. Mnogo puta su mi dolazili van dometa jedne gume , i upravo iz tog razloga napravio sam 100..ticu. sa dva lastika ali tu je još inverzni mehanizam gdje prema totemovim mjerama dobijem 4 cm duže oružje , plus 2 cm koristeči PATHOS strelicu 6.25 sa kukicama. Kad sve zbrojiš moja 100 ..tica je zapravo 106.
    Usporedba moje i totema je u previše detalja.Vodilica u totema je ,,duboka,, i koči strelu prema ,,plitkoj ,, vodilici moje .Mehanizam sam objasnio i strelu , ali tu je masa moje puške od 2,85 kg koja je izbalansirana olovom i u moru gotovo nema težinu a prilikom opaljenja velika masa daje dodatnu mirnoču i preciznost streli (blaži trzaj).Mislim da je opremljen totem težak oko 2.30 kg pa usporedi.
    Oblik tjela puške je radjen na ,,sipinu kost,, što veoma koristi u pomicanju ljevo - desno , totem uopče nema takvo tjelo.
    Totem je bez sumnje dobra podvodna , ali ove današnje (moja) je krcata pozitivnih detalja koje totemu nedostaju .Znači stariji model prema novijem modernom .

    seadriver
    Moderator
    Moderator

    Broj postova : 919
    Age : 37
    Location : Split
    Registration date : 14.06.2008

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by seadriver on sub 26 pro - 1:47

    Pesti jel se ovde radi o zenki, jel bilo ikre u njoj?

    Gost
    Gost

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by Gost on sub 26 pro - 2:48

    Idem i ja moguce u ponedjeljak u ribe,napokon Very Happy

    Branimir

    Broj postova : 1968
    Age : 34
    Location : Sveti Juraj (Senj)
    Registration date : 12.06.2008

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by Branimir on sub 26 pro - 22:01

    Čestitam na ulovu! Jugo je dosta jako pa se riba uzmuvala za hranom sad je najbolje vrijeme za lov tko voli!

    krstokljun

    Broj postova : 1676
    Age : 51
    Location : Cetinje, Montenegro
    Registration date : 01.11.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by krstokljun on pet 26 oľu - 11:23

    Pesti, pitanje za tebe, cini mi se da si ti najcesce na moru od forumasa sa primorja.
    Kako i ja kad mi vrijeme dozvoli odem do mora, doduse ne ronim samo sa stapom ribam, primjecujem da su nase vode u posljednjih par godina skoro ostale bez Kantora, kakva je situacija kod vas u Hrvatskoj?

    PESTI

    Broj postova : 1419
    Age : 46
    Location : LIPA NAŠA -ZADAR
    Registration date : 11.03.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by PESTI on pet 26 oľu - 20:45

    krstokljun je napisao/la:Pesti, pitanje za tebe, cini mi se da si ti najcesce na moru od forumasa sa primorja.
    Kako i ja kad mi vrijeme dozvoli odem do mora, doduse ne ronim samo sa stapom ribam, primjecujem da su nase vode u posljednjih par godina skoro ostale bez Kantora, kakva je situacija kod vas u Hrvatskoj?


    Pozzz krstokljun!

    Kantar je najčešče riba od ,,tunje,, kako bi rekli ribari. Sportski ribolovci ga love ciljano ali koliko pratim što sve love , on nije čest ulov .

    Vidjam ih dok radim zarone na pojedine vrste ali ne baš na svakom terenu .Najčešče u velebitskom kanalu .
    On je meni sporedna riba,a oni kantari koje sam i vidjao nisu bili ništa naročito, obično težina primjerka onako ,,od oka,,bude oko 0,35 -0,50 kg. što nije baš riba za gadjati strelom .

    Ima večih piceva , podlanica , koji zubatac što je svakom ribolovcu draži ulov nego kantar i to su najčešči ulovi .

    U Zadru se često love velike podlanice .Bilo je primjeraka čak i od 7 kg .Primjerci težine oko 3-5 kg su veoma česti.
    Love se na ,,bibija,, i to noču .
    Velike obično budu samice i treba biti veoma iskusan za primjetiti kada ona lagano poteže najlon .
    One u jatu zgrabe ,,bibija,, ili ,,volka,, pa ih je lakše i uloviti .

    Miljenko

    Broj postova : 816
    Age : 59
    Location : Rancho Palos Verdes, Kalifornia, USA
    Registration date : 25.04.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by Miljenko on pet 26 oľu - 21:12

    Pesti, nemoj grijesit dusu...on je meni sporedna riba,a... Cool

    Lipi kantar, tri kvarta (~0.75 Kg) je za zimsko doba (11-3 misec) odlicna riba, i ne moze se sramit ni pica/sarga/fratra/...

    Komiza ce znat najbolje, on je ribar po profesiji,...ali ono sto sam ja zadnji put ija kad sam bio u desiti misec (a to je bilo pri dvi godine) jos mi je uvik ukus u ustima..

    kreso

    Broj postova : 1804
    Age : 38
    Location : Treviso(IT)
    Registration date : 24.11.2008

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by kreso on pet 26 oľu - 22:14

    Ja se slazen sa Pestijen mislin da su sarag,pic i fratar po meni cjenjenija riba od kantara ,moje misljenje je da imaju bolje i bijelije meso od kantara kazen samo je moje misljenje da se barba Miljenko ne naljuti Very Happy , eto valjalo bi cut sta kaze i Ivanu forumas ,ribolovac

    PESTI

    Broj postova : 1419
    Age : 46
    Location : LIPA NAŠA -ZADAR
    Registration date : 11.03.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by PESTI on pet 26 oľu - 22:26

    Miljenko je napisao/la:Pesti, nemoj grijesit dusu...on je meni sporedna riba,a... Cool

    Lipi kantar, tri kvarta (~0.75 Kg) je za zimsko doba (11-3 misec) odlicna riba, i ne moze se sramit ni pica/sarga/fratra/...

    Komiza ce znat najbolje, on je ribar po profesiji,...ali ono sto sam ja zadnji put ija kad sam bio u desiti misec (a to je bilo pri dvi godine) jos mi je uvik ukus u ustima..


    pozzz Miljenko !

    Okus kažeš ....ha ha .... Sada ču ti ja reči kako više volim inćuna u soku od limuna od svega nabrojanog . Laughing

    Može li ovo ,,oprati ,, onu moju ,,sporedna riba,,.

    krstokljun

    Broj postova : 1676
    Age : 51
    Location : Cetinje, Montenegro
    Registration date : 01.11.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by krstokljun on pet 26 oľu - 22:43

    Miljenko je napisao/la:Pesti, nemoj grijesit dusu...on je meni sporedna riba,a... Cool

    Lipi kantar, tri kvarta (~0.75 Kg) je za zimsko doba (11-3 misec) odlicna riba, i ne moze se sramit ni pica/sarga/fratra/...

    Komiza ce znat najbolje, on je ribar po profesiji,...ali ono sto sam ja zadnji put ija kad sam bio u desiti misec (a to je bilo pri dvi godine) jos mi je uvik ukus u ustima..
    Ni ja se nebih slozio da je sporedna riba. Kad sam ih lovio najcesce su bili teski od 0,5 do 1,5 kg.
    Skolj ispred Budve je i u hrvatskim pisanim izvorima najcesce pominjano mrestiliste u Jadranu, ali ga u zadnje nekoliko godina ima vrlo malo.
    Malo sam probudio ovu temu, cini mi se. cheers

    Miljenko

    Broj postova : 816
    Age : 59
    Location : Rancho Palos Verdes, Kalifornia, USA
    Registration date : 25.04.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by Miljenko on pet 26 oľu - 23:02

    PESTI je napisao/la:
    Miljenko je napisao/la:Pesti, nemoj grijesit dusu...on je meni sporedna riba,a... Cool

    Lipi kantar, tri kvarta (~0.75 Kg) je za zimsko doba (11-3 misec) odlicna riba, i ne moze se sramit ni pica/sarga/fratra/...

    Komiza ce znat najbolje, on je ribar po profesiji,...ali ono sto sam ja zadnji put ija kad sam bio u desiti misec (a to je bilo pri dvi godine) jos mi je uvik ukus u ustima..


    pozzz Miljenko !

    Okus kažeš ....ha ha .... Sada ču ti ja reči kako više volim inćuna u soku od limuna od svega nabrojanog . Laughing

    Može li ovo ,,oprati ,, onu moju ,,sporedna riba,,.

    Pesti, ma, sve sto je frisko, iz cistog mora (pogotovo iz dna, malo dublje), je odlicno. Incun je meni drag posoljeni, a nasi su ga znali na brujet napravit,...dok jos nije puno masan.

    Kreso, kvaliteta ribe puno ovisi o onom sto jede. Jedno je kanter blizu kraja, a drugo iz kulfa (Palagruza, Svetac), ili van Budve kako Krstokljun kaze. Zna se da je Kanter riba-ljesinar (sve jede), i mesu zna bit cudnog okusu ako je uhvacen blize kraju. Splicani (koji bas i nisu neki veliki poznavaoci riba...ka ni ptica....sad ce bit panike i na Pestijevom forumu) ga obozavaju i cijene, dok recimo u Komizi cijena je ispod pica/fratra/sarga...tako da si tu u pravu.

    kreso

    Broj postova : 1804
    Age : 38
    Location : Treviso(IT)
    Registration date : 24.11.2008

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by kreso on pet 26 oľu - 23:23

    Ma kako mi se otac bavia ribon tako san upija njegove neke cake pogotovo mi je kantara pokaziva kad je pecen da je razlika u boji mesa i opcenito u kvaliteti da bi posli i sam dosa do toga ,nego Miljenko cuja san za taj cuveni brujet od incuna i nisan ga nikad prova ,navodno da se doda zlica kvasine da se incun ne raspadne ,da li je to istina po tvojoj riceti a ja ti mogu rec da mi je pokojna baba radila brujet od grdobinine glave ,pod uslovon da grdobina mora bit sta veca ,to je super brujet i kad je onako vidis glavu ko bi reka da ima mesa na njoj ali virujte ima dosta ,malo pure ko prilog i crnjaka i di ces veceg gusta !

    Miljenko

    Broj postova : 816
    Age : 59
    Location : Rancho Palos Verdes, Kalifornia, USA
    Registration date : 25.04.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by Miljenko on sub 27 oľu - 0:06

    Kreso, je stavi se zlica-dvi kvasine vise (mi u svaki brujet stavimo malo kvasine) da stisne ribu a i da ubije masnocu.

    Brujet od grdobine...di ces bolje. Zadnji put, kad sam bio s drstvom u zelandi (Vis, gori u Podspilje) kuhar nam je napravio brijet od grdobine i posebno od ugora (+ dvi male skarpine). Mogu ti rec da smo prvo pojili ovaj od grdobine...a posli (sutradan) onaj od ugora.

    kreso

    Broj postova : 1804
    Age : 38
    Location : Treviso(IT)
    Registration date : 24.11.2008

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by kreso on sub 27 oľu - 0:13

    ufff i prova san sad kad si spomenija ugora ,brujet od ugora i murine pomisan od te dvi vrste ribe nas kakav sug bude kako bi mi u Splitu rekli ko visce mos lipit postole snjin ,nikad oprat ruke kako se lipe,a tuge ode u italiji di san ja nemos kupit kil postene ribe sve zamrznuto i odmrznuto pa prodaju pod frisko da ne govorin da 90 % ribe je sve ocean di je nas spar iz porta komarca za ovu ode njihovu ribu ako me razumite!

    komiza

    Broj postova : 955
    Age : 45
    Location : KOMIŽA
    Registration date : 20.06.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by komiza on sub 27 oľu - 1:08

    Brujet od velike grdobine ( 3-4 kg ) i 2 jastoga. uuuuh Pečeni šnjur ilitiga sarun sa parangala oko po kila velik mi je isto draga riba za zamezit. A i panceta od velikoga tunja. Posli,normalno crnoga vina po mogučnosti iz Biševa What a Face

    PESTI

    Broj postova : 1419
    Age : 46
    Location : LIPA NAŠA -ZADAR
    Registration date : 11.03.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by PESTI on sub 27 oľu - 1:14

    Sve miriše što pišete , dok brujet kuha treba kruh ispod peke ispeči pa ga toplog sa ribom poslužiti. cheers

    kreso

    Broj postova : 1804
    Age : 38
    Location : Treviso(IT)
    Registration date : 24.11.2008

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by kreso on sub 27 oľu - 1:20

    Dosta dosta icu u frizider hehehehee! pig

    krstokljun

    Broj postova : 1676
    Age : 51
    Location : Cetinje, Montenegro
    Registration date : 01.11.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by krstokljun on sub 27 oľu - 1:31

    kreso je napisao/la:Dosta dosta icu u frizider hehehehee! pig
    Dobar si kad nisi, ja sam sad izasao, treci put. pig pig

    Gost
    Gost

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by Gost on sub 27 oľu - 9:22

    A ja ogladnija dok ovo čita

    Renato.M

    Broj postova : 1494
    Age : 56
    Location : Pula
    Registration date : 14.12.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by Renato.M on sub 27 oľu - 21:26

    Evo da vam se i ja javin na temu Kantar,mi je zovemo Kantara, talijani je zovu Tanuta. Kod nas oko Pule ima je i previše samo što su svi mali primjerci pa često dižemo sidro i mijenjamo poziciju. Ponekat potrefimo teren sa nešto većim primijercima 30-40 dkg. pato je onda O.K. .U siječanju su mi i neki primijerci od 1 , 1,5 kg.ali to je bilo davno i dosta rijetko.Što se tiče njene kvalitete slažem se sa dosad napisanim ,dobra je ali ima i boljega.
    Najviše volim lov Orade i Zubaca a često idem noću na Baraje i Kavale. Kad počnem na more sredinom Maja onda se ne zaustavljam do nove godine.Pozdrav.
    A da zaboravio sam reči da i ronim.

    Branimir

    Broj postova : 1968
    Age : 34
    Location : Sveti Juraj (Senj)
    Registration date : 12.06.2008

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by Branimir on sub 27 oľu - 21:56

    Tu če biti skoro više ronioca nego ptičara Very Happy Meni je lov zubaca uz lignje jedan od najdražih i najatraktivnijih!

    kreso

    Broj postova : 1804
    Age : 38
    Location : Treviso(IT)
    Registration date : 24.11.2008

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by kreso on sub 27 oľu - 23:16

    Renato nisi mi reka sa one slike koju si stavija na forum slicis mi na onoga kulinara sa RTL emisije vecera za 5 sta je pobijedija i on je iz Pule a slicni ste bar po slici gotovo isti daj odgovori da ne dvoumin vise Very Happy

    krstokljun

    Broj postova : 1676
    Age : 51
    Location : Cetinje, Montenegro
    Registration date : 01.11.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by krstokljun on sub 27 oľu - 23:27

    Ajde kad smo se kuzine takli, dajte mi jedan savjet,odnosno mojoj zeni.
    Kako volim ic u ribu volim je i spremiti, i znam, necu faliti sa tim. Za mene nejbolji prilog ribi je blitva i krompir, zovemo ga dalmatinsko varivo,neznam dali ga i vi tako zovete.
    E to sprema zena, i nema pojma. Sad ako pomognete sa receptomto je OK i bicu zahvalan. Ako ne, onda morammijenjati zenu. Razz

    Sponsored content

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by Sponsored content Today at 9:00


      Sada je: ned 11 pro - 9:00.