Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin


    RIBARSKE PRIČE

    Share

    kreso

    Broj postova : 1804
    Age : 38
    Location : Treviso(IT)
    Registration date : 24.11.2008

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by kreso on ned 28 oľu - 0:10

    vrlo jednostavno Krstokljun najvazniji sastojak za blitvu i kumpir ti je maslinovo ulje ako ti to fali ne radi nista , znaci skuvas leso blitvu i kumpir i sol papar i maslinovo ulje ima nekih koji daju i luka unutra ali kako ko

    Miljenko

    Broj postova : 816
    Age : 59
    Location : Rancho Palos Verdes, Kalifornia, USA
    Registration date : 25.04.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by Miljenko on ned 28 oľu - 9:48

    Evo, Kreso ti je skoro sve rekao.

    Recept:

    U kipucu vodu (malo zasoljenu, nikako ne hladnu) stavljas prvo blitvu, i kad je napol kuhana dodas tanje (plosno) narezani krumpir. Kuhas dok se krumpir malo-vrlo malo 'prekuha" (onako malo raspada). Dobro procjedis, zacinis uljem (maslinovim), dodas jos malo soli (po zelji-ukusu), cesnjaka (ovo je meni obavezno, ali ne previse da ne nadmasi ukus blitve), i papra (po zelji). Poklopis desetak minuta i TOPLO sluzis. Kas se ohladi (kao i pecena riba) ne vrijedi ni u pola. Treba tempirat pripremljenu blitvu s dolaskom ribe sa zara na stol.

    PS: Ja na svoju zenu uvik vicem jer kasni, prije ja specem ribu nego sto ona spremi blitvu (domacu) i pripremi stol. Da dica kasne ne moram ni spominjati. Meni je pecenje ribe ritual (jos niko nije primjetio...ono di ja snimam svoje ptice je zapravo pokriv mog komina...mog mjesta za odmor), i ako mi se poremeti ovi ritual...niti ne pomisljaj...

    Renato.M

    Broj postova : 1494
    Age : 56
    Location : Pula
    Registration date : 14.12.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by Renato.M on ned 28 oľu - 13:17

    kreso je napisao/la:Renato nisi mi reka sa one slike koju si stavija na forum slicis mi na onoga kulinara sa RTL emisije vecera za 5 sta je pobijedija i on je iz Pule a slicni ste bar po slici gotovo isti daj odgovori da ne dvoumin vise Very Happy

    Iako volim kuhati nisam ja taj na koga mislite sa RTL. Inače žena kuha uvijek ali kad treba skuhati nešto ekstra onda to prepusti meni. Ja sam onako "Picajzla" za specijalitete a u svakoj hrani ubacim nešto moga. Ja naprimjer u onu blitvu sa kronpirom koju mi u Istri jednostavno zovemo Blitva sa krunpirom najprije bi na malo maslaca podfriga češnjak sa pancetom (nikako dimljena) pa onda dodao kako smo već čuli..........Maslinovo obavezno........Pozdrav.

    Renato.M

    Broj postova : 1494
    Age : 56
    Location : Pula
    Registration date : 14.12.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by Renato.M on ned 28 oľu - 13:30

    Miljenko je napisao/la:Evo, Kreso ti je skoro sve rekao.

    Recept:

    U kipucu vodu (malo zasoljenu, nikako ne hladnu) stavljas prvo blitvu, i kad je napol kuhana dodas tanje (plosno) narezani krumpir. Kuhas dok se krumpir malo-vrlo malo 'prekuha" (onako malo raspada). Dobro procjedis, zacinis uljem (maslinovim), dodas jos malo soli (po zelji-ukusu), cesnjaka (ovo je meni obavezno, ali ne previse da ne nadmasi ukus blitve), i papra (po zelji). Poklopis desetak minuta i TOPLO sluzis. Kas se ohladi (kao i pecena riba) ne vrijedi ni u pola. Treba tempirat pripremljenu blitvu s dolaskom ribe sa zara na stol.

    PS: Ja na svoju zenu uvik vicem jer kasni, prije ja specem ribu nego sto ona spremi blitvu (domacu) i pripremi stol. Da dica kasne ne moram ni spominjati. Meni je pecenje ribe ritual (jos niko nije primjetio...ono di ja snimam svoje ptice je zapravo pokriv mog komina...mog mjesta za odmor), i ako mi se poremeti ovi ritual...niti ne pomisljaj...

    Miljenko ja stavim prije kuhati kronpir ,a kad je kronpir na pola skuhan ubacin blitvu, ako je blitva mlada onda joj je dosta2-3 minute kuhanja.Kad iscijedimo kronpir i blitvu i ubacimo u fašuru (tavu) tada treba još 3-4 min da se malo istroši ta voda..........Dobar tek. Pozdrav.

    krstokljun

    Broj postova : 1676
    Age : 51
    Location : Cetinje, Montenegro
    Registration date : 01.11.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by krstokljun on ned 28 oľu - 16:32

    Mozda se zena jos i spasi. A ozbiljno sam bio rijesio da je mijenjam.
    Kreso, Miljenko, Renato ona vam je zahvalna. Very Happy
    A ja ......

    Miljenko

    Broj postova : 816
    Age : 59
    Location : Rancho Palos Verdes, Kalifornia, USA
    Registration date : 25.04.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by Miljenko on ned 28 oľu - 18:59

    Pesti ce nam oprostit za off-topic!

    Renato, 20 godina u Americi je uzelo svoj danak. Ovdi se kumpiri raskuhaju u dvi-tri minute, a tri-cetri lista blitve teze pol kile, pa treba kuhati malo duze.

    Krstokljun, drzi ti ovu koju imas, ...nikad ne znas kakva ce ti biti slijedeca????...pa ce biti: Odnio Vrag sricu... Mad

    PESTI

    Broj postova : 1419
    Age : 46
    Location : LIPA NAŠA -ZADAR
    Registration date : 11.03.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by PESTI on ned 28 oľu - 22:15

    Kuvate blitvu i krumpire .....nije loše , može se pojesti. Malo posoliti , dobro pouljiti i dobar PRILOG RIBI.

    Sada ču ja vama reči da volim i pod peku sa krumpirima peči komad dobre ribe , pa odjednom ima i priloga i ribe.
    Brancin , podlanica , zubatac su najčešče ribe za takav način spremanja .

    krstokljun

    Broj postova : 1676
    Age : 51
    Location : Cetinje, Montenegro
    Registration date : 01.11.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by krstokljun on pon 29 oľu - 14:33

    Miljenko je napisao/la:Pesti ce nam oprostit za off-topic!

    Renato, 20 godina u Americi je uzelo svoj danak. Ovdi se kumpiri raskuhaju u dvi-tri minute, a tri-cetri lista blitve teze pol kile, pa treba kuhati malo duze.

    Krstokljun, drzi ti ovu koju imas, ...nikad ne znas kakva ce ti biti slijedeca????...pa ce biti: Odnio Vrag sricu... Mad
    Necu je mijenjati Miljenko, a moramo se malo i nasaliti. Hvala na dobrim savjetima.

    dr.nenad86

    Broj postova : 756
    Age : 30
    Location : NIS
    Registration date : 22.04.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by dr.nenad86 on čet 8 tra - 14:27

    Evo da ozivimo malo i ovu temu, posto sam ribolovac strastveni okacicu i ja koju sliku sa nekim mojim ulovima krenucu od onih osrednjih....

    a da bi bilo sve po ps-u i zakonu tu su i oni....



    Pozdrav cheers

    Gost
    Gost

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by Gost on ned 11 tra - 9:50

    http://yfrog.com/2ip3120198j http://yfrog.com/3up3200379j

    krstokljun

    Broj postova : 1676
    Age : 51
    Location : Cetinje, Montenegro
    Registration date : 01.11.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by krstokljun on ned 11 tra - 10:31

    gaso,pokusaj u nekomdrugom formatu da postavljas slike.

    krstokljun

    Broj postova : 1676
    Age : 51
    Location : Cetinje, Montenegro
    Registration date : 01.11.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by krstokljun on pon 12 tra - 18:31

    Pesti, obzirom da dosta cesto ronis,kazi nam kakva je kod vas u okolini Zadra a i generalno u hrvatskom podmorju situacija sa CAULERPA RECEMOSA, algom koju mnogi nazivaju TUMOR MEDITERANA, u Crnoj Gori odnosno nasempodmorju situacija je alarmantna, mnoge akcije unistvanja su do sada uradjene, efekti mali. Najbolje se pokazalo postavljanje crnih folija preko stanista alge, tako da u nedostatku sunceve svjetlosti dolazi do uginuca. Zbog ove alge primijetan je i to osjetno nestanak pojedinih vrsta ribe, iz reona gdje je ima.

    PESTI

    Broj postova : 1419
    Age : 46
    Location : LIPA NAŠA -ZADAR
    Registration date : 11.03.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by PESTI on pon 12 tra - 22:15

    Krstokljun , nisam baš vidjao alarmantno stanje na pozicijama gdje idem jer su morske struje žestoke .Zbog čestog gibanja mora dno je doslovno ,,golo,, samo kamene gromade a biljkama ili algama ni traga.
    Bilo je nekoliko akcija čiščenja algi unutar odredjenih ronilačkih klubova , ja nisam sudjelovao u tome ali jesam u čiščenju smeča sa morskog dna (plastične boce , staklo , automobilske gume........).
    Toga ima u izobilju pogotovo na kupalištima ,lukama .....
    Alge se veoma brzo namnože upravo u takvim sredinama , pokriju doslovno morsko dno a ispod njih nema više života .
    Ribe ionako ima osjetno manje.
    Neče je uništiti ili potjerati alga sa staništa , alga je malo zakasnila.

    baltic

    Broj postova : 779
    Age : 45
    Location : zenica
    Registration date : 22.08.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by baltic on uto 13 tra - 0:53

    Evo ponovo pitam?
    Zasto ribar okrene "obali guzicu" ?

    heheh

    komiza

    Broj postova : 955
    Age : 45
    Location : KOMIŽA
    Registration date : 20.06.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by komiza on uto 13 tra - 0:57

    A zašto kad si na more ne smiš gledat u nebo ?

    dr.nenad86

    Broj postova : 756
    Age : 30
    Location : NIS
    Registration date : 22.04.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by dr.nenad86 on sri 14 tra - 22:04

    Evo i jednog saranceta, sa bovanskog jezera kraj Nisa..... Naravno tu je i moj verni pratilac da zeza krizu....



    Pozdrav cheers

    Branimir

    Broj postova : 1968
    Age : 34
    Location : Sveti Juraj (Senj)
    Registration date : 12.06.2008

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by Branimir on čet 15 tra - 13:38

    Dobar primjerak! cheers

    PESTI

    Broj postova : 1419
    Age : 46
    Location : LIPA NAŠA -ZADAR
    Registration date : 11.03.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by PESTI on čet 15 tra - 16:21

    Dobar komad ribe je uvjek zanimljiv za pogledati ,čini mi se da si tog ,,normala,,upecao u svom ribnjaku onih ,,mutiranih sarana,, Laughing .
    Nenade , kako ga je najbolje spremiti .Ja sam ga u par navrata pekao u pečnici ali sam koristio nadjev od suhe slanine , raznih začina......

    dr.nenad86

    Broj postova : 756
    Age : 30
    Location : NIS
    Registration date : 22.04.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by dr.nenad86 on čet 15 tra - 17:36

    Nije normal iz ribnajak, vec iz jezera kraj Nisa.... Very Happy

    A sto se tice spremanja najbolje ga je spremati u komadu, staviti u vatrostalnoj posudi ( velikoj po meri ribe) naliti vina i sa sto vise povrca, na kraju preliv od pecuraka i pavlake..... Izvolte za Nis pa cete videti na koji nacin je najbolje..... Laughing



    Pozdrav cheers

    Gost
    Gost

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by Gost on čet 15 tra - 19:50

    Ja šarana jeo dva puta,pečen sa kumpirima u škrovadi,lip je al ništa nije lipše od pečenoga lubina i škampi na buzaru pig

    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

    Broj postova : 1871
    Age : 23
    Location : solin
    Registration date : 28.10.2008

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by lord189 on čet 15 tra - 21:17

    dr.nenad86 je napisao/la:Evo i jednog saranceta, sa bovanskog jezera kraj Nisa..... Naravno tu je i moj verni pratilac da zeza krizu....



    Pozdrav cheers

    vidi doktora sa šarkanon hehe...ma ija sn ga i ja ispod peke al brate bija je posve velik i masan a i drače ima u njemu ...drago je meni njega ćapat al nije mi nešto za pojist

    PESTI

    Broj postova : 1419
    Age : 46
    Location : LIPA NAŠA -ZADAR
    Registration date : 11.03.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by PESTI on čet 15 tra - 23:07

    Lorde zeznija bi se za onoliki komad koji je ulovio Nenad , nema u velikima ,,drače,,koja smeta pri jelu .Tu su sve kosti vidljive i lako ih je čistiti.
    Nije od onih ,,velikih prasaca,, koji su masni i loši su za jelo , onaj je nekako taman , tako mi izgleda.
    Koliko je bio težak Nenade taj sa slike ?,( po mojoj procjeni bio je oko 3.50-4 kg gledajuči sliku).

    Oni tvoji ukrasni šarani bi takodjer bili dobri za spremiti koliki su , izgledaju kao velike TRLJE iz mora. Laughing

    dr.nenad86

    Broj postova : 756
    Age : 30
    Location : NIS
    Registration date : 22.04.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by dr.nenad86 on čet 15 tra - 23:12

    Pesti pogodio si bio je tezak oko 3.9 kg... Oko dobrog majstora ne gresi....
    Lorde ovi su ti takozvani divljaci, nisu oni ribnjacki "prasci" koji smrde na loj i tinju. Ovi su za jelo odlicni.... Stavicu jos koju sliku, krenuo sam od najmanjih ulova bice tu svega i svacega..... Cool


    Pozdrav cheers

    Miljenko

    Broj postova : 816
    Age : 59
    Location : Rancho Palos Verdes, Kalifornia, USA
    Registration date : 25.04.2009

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by Miljenko on pet 16 tra - 3:02

    dr.nenad86 je napisao/la:Pesti pogodio si bio je tezak oko 3.9 kg... Oko dobrog majstora ne gresi....
    Lorde ovi su ti takozvani divljaci, nisu oni ribnjacki "prasci" koji smrde na loj i tinju. Ovi su za jelo odlicni.... Stavicu jos koju sliku, krenuo sam od najmanjih ulova bice tu svega i svacega..... Cool


    Pozdrav cheers

    Nenade, dok ne stavis sliku krokodila...1.5-2.0 metri...ni to nista... Razz

    Sad ce pesti trazit sliku ogora od 10-12 kili...pa da vidis zmijurine! A mogao bi i Komiza uskocit s kojom slicicom!

    PS: Lipe ribe, nema sta,...ali one izmora su ipak "iz mora"! Nemoj me krivo shvatiti!

    kreso

    Broj postova : 1804
    Age : 38
    Location : Treviso(IT)
    Registration date : 24.11.2008

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by kreso on sub 17 tra - 17:14

    Odlicno Neno E da mi je Nis blizi hehe!

    Sponsored content

    Re: RIBARSKE PRIČE

    Postaj by Sponsored content Today at 12:37


      Sada je: pet 9 pro - 12:37.