twins je napisao/la:uhhh
prvo, slavujar jeste priznat u svojoj maticnoj zemlji srbiji.cuva se i u drugim zemljama znaci uskoro ce biti medjunarodnih takmicenja.naravno da nemoze genetski da prenosi pesmu.otkud da prenosi pesmu slavuja, drozda, kosa, vuge...nemoguce je to. genetski prenosi talenat da nauci zadato. ko nabavi vrhunske slavujare da bi i nadalje imao vrhunske ptice mora da im pruzi i vrhunske uslove. jbg teska ptica za rad.al ko voli on se i trudi. slicno je ko sa ovim ljudima sto skoluju stiglice.ja uvek imam dva u kancelariji gde radim ali onih divljih neskolovanih.nisam siguran da bi neki skolovani pored njih opstao...
twins vidio sam mnogo prijavnica za takmičenje ali slavujara nema....
ujedno da bi ptica bila priznata u savezu treba promovirati suce za te iste ptice ,,,,,pošto svega ovog nema moram te ispraviti i reći NAŽALOST slavujari nisu priznata rasa... što je meni osobno jako žao jer smatram daje pravim uzgojem i usmjeravanjem uzgoja moglo puno napraviti ..
isto tako koliko znam kod Vas je jako popularna ta ptica..... ali ptica pjeva samo naučeno,,,moš joj dati uslove koje očeš ali pjesmu neš ćuti ako je ne naučiš ,,,
ko nabavi vrhunske slavujare da bi i nadalje imao vrhunske ptice mora da im pruzi i vrhunske uslove
ponavljam ova tvrdnja ti ne stoji .moš im pružiti koje oš uslove bez vrhunskog učitelja nećeš imati dobru pticu...
ja imam vrlo malo znanja o slavujarima prema ovdje nekim ljudima, znam osnove i problematiku u vezi priznanja te ptice ......
slušao sam te ptice par puta .......jako puno truda i ljubavi treba ......šteta što se pod slavujarima prodavalo svega i svašta pa su neki napravili više štete nego koristi
uvjek sam govorio da je u Srbiji puno jača kultura uzgoja ptica pjesme....malinoi , roleri, slavujari......Iz kvantiteta izlazi kvalitet ipak ste ove godine osvojili medalju na svjetskom ijako pod drugom zastavom ali sa uzgajivačem koji se takmići u srbiji.

![[Vrh]](http://illiweb.com/fa/invision/p_up_en.gif)