Eto proteklih dana sam malo bio aktivan na zaštiti prirode pa sam svoj plan za zaštitu ptica proveo i u djelo,osnovavši udrugu koja će se baviti zaštitom ptica i mprirode na području Bjelovarske županije.Pokrenuo sam postavljanje prometnih znakova rode na cesti koji će biti postavljeni uskoro a i medijski će biti poprečeno.Planiram i otvaranje azila za ptice pale iz gnijezda razglednice ribnjaka sisčani sa iznimnio rijetkim pticama za ovaj kraj ,prednjači eja močvarica(Circus aeroginosus)koja se jedino na Sisčanskim ribnjacima uspješno gnijezdi.Postavljati će se platforme za rode i kućice za ptice koje izrađujem anatomski i prilagođene su svakoj ptici posebno,te jamči dolazak baš te vrste ptice.osim toga kućice su postavljene specijalnom gumenom vrpcom koja ne oštećuje drvo i prilagođava se rastu debla.Planova je puno zato sam i u ovom Bjelovartskom listu napisao svoj broj na koji mi se mogu javiti svi koji bi htjeli biti članovi mojeg društva te tako zajedničkim snagama i znanjem,pomoči pticama Čazme.U jesen planiram izložbu svojih fotki u galeriji doma kultureu Čazmi pod naslovom Ptice i jaja pa bi bilo lijepo da pogledate i dadete mi kakvu kritiku ili prijedlog za projekte!

![[Vrh]](http://illiweb.com/fa/invision/p_up_en.gif)